Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dissabte, 19 de juliol del 2008

Les balances fiscals


També ens volem afegir a aquest clam que està sorgint, justament, en diferents àmbits catalans de la política, l’economia, en definitiva en la societat.
Potser ja és hora que deixem de ser tan solidaris i pensem en nosaltres mateixos que bona falta ens fa, contemplant les mancances que ens envolten, clarament en inferioritat, comparativament amb d’altres Comunitat:
· Rodalies
· Autopistes de peatge
· Sanitat sense dentista, terminis per atencions llarguíssimes
· Escolaritat incompleta. Llibres de franc
· L’aigua més cara de tot l’Estat
· L’habitatge més car de tot l’Estat
· Els preus de productes bàsics més cars de tot l’Estat
· I un llarg etcètera
Si tinguéssim resoltes totes aquestes limitacions, podríem ser generoses i contribuir a millorar la qualitat de vida dels extremenys dels andalusos, dels asturians dels..., però veiem que els ciutadans d’aquestes comunitats gaudeixen de millores socials i sanitàries i millor cost de la vida que nosaltres no tenim, ha arribat el moment de dir: PROU!
I no oblidem que a més de cornuts paguem el beure, doncs encara rebutgen els nostres productes, es malfien dels catalans, i fins i tot ens insulten. Inadmissible.
Aquest dies s’han publicat les “BALANCES FISCALS”, segons dades del Ministeri d’Economia, i que malgrat escombrar cap a casa seva, demostren clarament aquestes desigualtats.

És a dir mentre que Catalunya, a través dels nostres impostos contribueix amb més de 46.000 milions d’euros, només en rep 31.000 milions en forma d’inversions. Es traspassen a d’altres comunitats gairebé 15.000 milions d’euros.
Clarament podem observar com algunes comunitats aquí representades estan rebent amb excés el 100% que nosaltres trobem a faltar.
I amb aquest diners que no retornen, podríem tenir tot allò que els altres ja han aconseguit.
Per cada € que paguem, retornen a la nostra comunitat només que 0,68€, mentre que alguns per cada € que paguen en reben des de 1,16 a 1,66€. Bon negoci per ells i un mal negoci per nosaltres.
Si aconseguíssim la independència ja ens ho administraríem nosaltres aquests diners!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs si! però ara com ara amb els polítics
que tenim...cal un cop de puny a la taula i no tebiors.
Si l'únic que sabem fer es llepar-nos les ferides el camí cap a la independència està molt
lluny, i que consti que dic això molt a pesar meu...res no em faria més feliç que la independència.