Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dilluns, 5 de febrer del 2007

CAN COLL, Hotel d'Entitats ?


L’equip de govern de l’ajuntament ja fa temps que anuncia –ara també a les pàgines de la premsa– la intenció de convertir la masia de Can Coll en un hotel d’entitats. Tot i que el nom sona un pèl pompós, s’ha de reconèixer que com a iniciativa no està malament; ara bé, com a propaganda política, per captar els vots de la gent de les entitats o dels joves, no hi estem gens d’acord.

La manera com va cessar l’activitat del restaurant que hi havia en aquesta bella masia ja va ser una història ben poc convincent. Com van gosar pagar 70 milions de pessetes a l’empresa explotadora d’aquest restaurant perquè cessés en una explotació que ja estava completament esmorteïda? Quins interessos hi havia al darrere?

Després van pactar amb els propietaris de la masia un lloguer de més de 5.000€ al mes, amb actualitzacions anuals, només per disposar de la planta baixa i els jardins. Hem estat pagant aquest lloguer al llarg de tres o quatre anys, a més de fer-hi obres i cuidar-se del manteniment, la jardineria, etc., per fer-lo servir menys de vint hores al mes de mitjana.

Hi ha el projecte de comprar la masia. Amb quins diners? Hi ha el projecte de convertir-lo en l’esmentat hotel d’entitats, i això vol dir obres, mobiliari, equipaments, manteniment, etc. Amb quins diners?

Tinguem en compte que el pressupost del 2007 s’ha hagut de quadrar preveient la venda de patrimoni per un valor d’1 milió d’euros i un endeutament bancari addicional de 2,2 milions d’euros més. Així, doncs, d’on han de sortir les misses per a aquest projecte de Can Coll?

Conclusió: la idea pot semblar interessant, però tot plegat només són castells en l’aire per fer propaganda preelectoral. Això sí, una propaganda cara, molt cara! I que paguem entre tots.