Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dijous, 5 de juny del 2008

on vas Lliçà d'Amunt?


L’EQUIP DE GOVERN DE LLIÇÀ D’AMUNT (PSC+CiU+PP) VOTA EN CONTRA D’UNA MOCIÓ D’ERC EN QUÈ ES DEMANAVA LA LLIBERTAT PER A “FRANKI”

En el Ple municipal del dia 29 de maig, el grup polític municipal d’ERC vam presentar una moció demanant la immediata posada en llibertat del jove Francesc Argemí “Franki”, amb tots els arguments ja sabuts. Aquesta moció és molt semblant a les que s’estan presentant en molts ajuntaments catalans, dins de la campanya de solidaritat engegada d’ençà de l’empresonament de Franki, i en tots ells ha estat votada favorablement per representants de tots els partits polítics, excepte el PP.

A Lliçà d’Amunt, on governa un curiós tripartit format per PSC, CiU i PP, el representant convergent (2n tinent d’alcalde) va prendre la paraula en nom de l’equip de govern i, després de fer llargues divagacions sobre el sentit profund del concepte “llibertat” i de retreure a ERC no se sap ben bé quines insinuacions sobre el seu pacte de govern -un pacte mai explicat ni publicat-, va acabar dient que votarien en contra de la moció per dues raons principals:

1- Tota aquesta moguda no és més que un espectacle (?).
2- S’ha de respectar la legalitat vigent i, si l’han tancat a la presó, que es foti.

Realment feia pena escoltar el discurs d’aquest regidor convergent que, en la seva joventut, havia defensat els postulats de l’esquerra més radical!

Els partits que governen el nostre poble (PSC, CiU i PP) s’han proposat votar en contra de qualsevol proposta del grup d’ERC i sembla que, tant PSC com CiU, estan ben “lligats” per un PP espanyolista i insolent que ja va forçar la retirada de la senyera del balcó de l’ajuntament a l’inici del mandat.

Així, mentre l’alcalde del PSC dissimulava mirant les musaranyes i els regidors del PP somreien per sota el nas, el representant convergent feia el ridícul intentant defensar una postura del tot impròpia d’un suposat demòcrata i catalanista. I mentrestant, en Franki tancat a la presó.

Em sap molt de greu tot plegat, però des del grup d’ERC de Lliçà d’Amunt seguirem lluitant per aconseguir la llibertat d’en Franki. Hi ha moments en què sento vergonya de formar part d’aquest Ajuntament...


PITU CAMPS
Regidor d’ERC a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt


Lliçà d’Amunt, 30 de maig de 2008