Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dijous, 26 de juliol del 2007

el poble és sobirà


Lliçà de Vall, sense pal·liatius, ha votat majoritàriament CiU, o Andreu Carreras, no ho sabem, però és una victòria indiscutible.

El que ja és més discutible són els instruments d’influència electoral de què s’ha servit CiU, o Andreu Carreras: han utilitzat mitjans municipals, pagats pels ciutadans, per fer arribar els seus missatges. S’han atipat --i mai tan ben dit-- d’organitzar sopars, dinars, botifarrades i refrigeris, a totes hores, precisament durant la campanya electoral, i també gairebé tots pagats pel municipi, és a dir, per nosaltres (una botifarra, un vot).

Han fet servir alguns mitjans i sistemes de dubtós bon gust, poc ètics i fregant gairebé la il·legalitat. Han dut a dinar a Castelldefels un grup de gent gran deu dies abans de la jornada electoral (també amb diners públics). I els han dut a casa seva una foto de record, presa temps enrere, precisament dos dies abans de la votació. I s’han fet un tip de trucar per telèfon els votants advertint-los del perill de votar altres formacions, així com visites domiciliaries, tot això els dies preelectorals.

Però s’ha de reconèixer que ho han fet bé. Molt bé! Amb aquests mitjans i aquestes armes han aconseguit influenciar la població a favor seu. Hi ha abocat tota la força, l’estratègia i els mitjans per no perdre aquesta parcel·la de poder que amb tant afany defensen.

Com va dir Winston Churchill, cada poble té el govern que es mereix. I, d’aquesta manera, Lliçà de Vall es mereix aquests governants.

Lliçà de Vall ha votat, s’ha decidit per la continuïtat.

La continuïtat d’aquest malentès progrés que, sense cap mena de respecte pel patrimoni històric i natural, constituït pels nostres boscos i conreus, masies, camins i rierols, segueix construint grans vials d’asfalt i polígons industrials causants de tota mena de contaminació, segueix promovent una expansió urbana massificada, fins a convertir el nostre poble en un més d’aquests envaïts pel ciment, la contaminació i l’especulació sense fre que s’hi genera.

Però el poble és sobirà.