Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dilluns, 16 de juny del 2008

més creixement encara?


Hem consultat el PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ i ens ha sorprès observar com aquest contempla una gran expansió urbanística al nostre poble, concretament a l’espai prop de “CYASA” entre “El Mirador”, “La MIranda”, “Mas Gordi”, etc.
Malgrat que encara és un estudi i encara hi ha molta feina a fer i discutir i negociar, sorprèn descobrir que el nostre poble és un dels més afectats urbanísticament, perquè de dur-lo a terme aquest PLA, que sembla que hauria de completar -se l’any 2025, representaria la construcció d’un gran nombre d’habitatges (pisos) en blocs dins de la zona esmentada, que alhora comportaria un creixement de població de milers de persones. I ens preguntem: si encara no hem resolt les necessitats bàsiques dels actuals habitants de Lliçà de Vall (escola, guarderia, piscina, xarxa viària, enllumenat, voreres, …) com podem incloure encara uns milers de persones més?.
Es que el nostre territori prou ferit amb les més de 700 empreses en actiu (que col·laboren, algunes, desinteressadament a la contaminació i d’altres perills) i el constant degoteig de nous espais per habitatges i zones industrials, ha de seguir evolucionant negativament, fins a convertir-se en un Hospitalet o Santa Coloma de Gramanet?
Ah! I sembla ser que els espavilats de sempre, ja han pres posició en aquests nous espais a urbanitzar, naturalment per contribuir “desinteressadament” a l’especulació. D’això em parlarem més endavant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenc que aquest projecte també haurà de comportar alguna infraestructura de comunicació que hores d'ara no existeix, no?
Espabiltas de sempre??? què vol dir això?

Anònim ha dit...

Esperem, que per variar, l'actual equipo de govern miri pel poble (sostenibilitat i seny) i no per interès propi com fins ara.

Anònim ha dit...

Ho sento però crec que espereu massa.