Seguirem treballant per recuperar els autèntics valors del poble: personalitat, territori, patrimoni...

dimecres, 23 de gener del 2008

On anirà a parar "les Torres"?




.No fa gaire temps, encara podíem presumir de tenir al nostre poble un espai verd , sa i tranquil, com era tota la vall a la dreta del Tenes, coneguda com “Les Torres”, que pertany en gran part a una Fundació que vetlla pels menors??. Però aquest espai gairebé idíl·lic, pas a pas s’està convertint en zones industrials. A més hi ha d’altres amenaces: l’autovia del Tenes i el polígon del “Mango” de Lliçà d¡Amunt, tema que es mereix un anàlisi a fons apart.
Aquestes imatges mostren el gran vial que s’ha obert, però no sabem perquè encara està amb tanques, que s’endinsa al que havia estat espai verd. Per més burleta, conviuen una mica més amunt una nau industrial d’un disseny molt discutible, amb el cartell dels venedors de solars i la masia, pobreta!.
Els nostres governants municipals segueixen aprofundint en aquest progrés que només entén d’asfalt, de ciment, de contaminació a dojo, ... a canvi de malmetre els paisatges i espais naturals. I tot això només per afavorir a una minoria que es frega les mans amb les possibilitats de l’especulació que genera.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també he fet algunes fotos d'aquest indret.Indignant, si voleu,us les passo!

Anònim ha dit...

Sempre he dit que Lliçà de Vall, aviat es podrà dir P.I. Lliçà de Vall. Senyors de CIU, ànim ja falta menys!!!... pels que estimen el poble, ho sento, ja hem fet tard.

Anònim ha dit...

Jo estic amb vosaltres. el què està fet, malauradament, està fet. Ara caldria treballar per evitar accions com aquestes i veure que es podria fer per aturar aquesta "lacra"

Anònim ha dit...

Crec que els veïns i les veïnes de Lliçà d´Avall ens hauriem de mobilitzar pel salvar el que queda del Pla de les Torres.

Malauradament l´eix del Tenes ( passi pel costat del riu o per mig de l´espai ) serà un dels projectes que acabarà de malmetre aquest espai tan important per una part dels veïns/es del poble. Juntament amb el poligon de la Mango que els especuladors de l´actual ajuntament de Lliçà d´Amunt acaben de fer augmentar.

en definitiva en de pendre consciència que ens hi juguem molt.

Anònim ha dit...

Ei! mobilitzar-nos...com? Pots donar alguna
idea, hi has pensat seriosament?
Podríem fer servir aquest espai per trobar la
manera... no creus?

Anònim ha dit...

si, caldria moure'ns i aturar tot aquest moviment especulatiu que està destrossant el que queda de natural en el nostre poble.
Ah, i segons m'han dit, està previst que ens quedarem la masia de Can Coll (a un preu altíssim, perquè tothom hi ha de "xupar"), a canvi de industrialitzar els boscos al costat d'aquesta finca. Per justificar la compra d'aquest edifici històric hem de malbaratar l'entron?